Maak kennis met onze orkesten en slagwerkgroepen

Woudklank is een vereniging met meerdere orkesten en slagwerkgroepen. Zo kan iedereen meedoen, of je net begint of al jarenlang speelt en veel orkestervaring hebt. Je kunt ook doorgroeien, in combinatie met lessen en natuurlijk ook genoeg repeteren. 

Opstaporkest

Het opstaporkest bestaat uit de jongste groep blaasmuzikanten, die net zijn begonnen met les en toch al in orkestvorm musiceren. Dit orkest oefent op donderdag van 17.30 tot 18.15 uur. Het opstaporkest staat onder leiding van dirigent Ilona Slomp.

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is een springplank voor met name jonge leden die lekker met elkaar muziek maken en zich opmaken voor de sprong naar het Harmonieorkest. Ook doet dit orkest soms mee aan jeugdfestivals en geeft zelfstandig concerten. Het opleidingsorkest repeteert op donderdag van 18.15 tot 19.15 uur. Ilona Slomp dirigeert het orkest.

Harmonieorkest

Ons grootste en hoogst spelende orkest is het harmonieorkest. Het orkest is actief in de tweede divisie. De leden verzorgen concerten, gaan op concours, geven serenades en doen mee met verschillende straatoptredens. Om toe te treden tot dit orkest moet je wel een bepaald niveau en de nodige muziekdiploma’s hebben. De repetitietijden van het harmonieorkest zijn op donderdag van 19.30 tot 21.45 uur. De dirigent is Thom Zigterman.

Slagwerkgroepen

Bij Woudklank zijn 2 slagwerkgroepen actief: een opleidingsgroep en een groep gevorderden. De slagwerkgroepen treden op samen met het harmonieorkest als drumband én zelfstandig als malletband. Het instrumentarium van de malletband is heel breed, van kleine trom, bekken, woodblock tot pauken, bongo’s en xylofoon.

De groepen staan onder leiding van de instructeur Giovanni Timmermans. Alle leden van de opleidingsgroep hebben les van Giovanni Timmermans of Marleen Verhoeff, slagwerkdocente bij Kunstenkort.

De opleidingsgroep repeteert op maandag van 19.15 tot 19.45 uur. De gevorderden aansluitend van 19.45 tot 20.45 uur.

Verhuur slagwerk
Het is mogelijk om diverse slagwerkinstrumenten van Woudklank te huren. Voor meer informatie of een aanvraag, neemt contact met ons op.

Afwisseling in muziek

Wat wij spelen? Dat is heel divers, van lichte klassieke concertwerken, film- en musicalmuziek tot popmuziek, van kerstmuziek tot concertmarsen. Juist deze afwisseling maakt onze muziek toegankelijk voor een breed publiek en zo is het voor veel muzikanten – jong en oud – leuk om mee te doen.

Keertje luisteren of meespelen?

Overweeg je om bij ons te komen spelen? Kom gerust luisteren tijdens een van de repetities! Wil je vrijblijvend een keer meespelen, meld je dan eerst aan via het contactformulier op deze website.

Alle orkesten en slagwerkgroepen repeteren in de Brede School Het Groene Hart, Schoolbrink 1, 7921 HG in Zuidwolde.

Hoe kun je doorstromen?

Om door te kunnen stromen naar een orkest of groep van hoger niveau, doe je eerst examen. Kunstenkorf verzorgt in Hoogeveen en Zuidwolde muzieklessen en opleidingstrajecten tot het A-, B-, C- en D-examen.

Stage bij harmonieorkest
Ben je toe aan het spelen in het harmonieorkest, dan ga je eerst een jaar op stage. Dat betekent dat je aan de eerste helft van de repetitie van het harmonieorkest deelneemt. Je mag ook al meedoen met optredens. Er is een mentor, een ervaren orkestlid die hetzelfde instrument bespeelt, bij wie je met al je vragen terecht kunt. Na een jaar wordt bekeken of je helemaal door kunt stromen.

Vraag een serenade aan

Ter gelegenheid van een bruiloft, jubileum of een andere speciale gelegenheid verzorgen we serenades. Een leuke verrassing die we natuurlijk wel goed willen voorbereiden. Daarom:

  • Vraag een serenade aan 4-6 weken van tevoren; ga hiervoor naar het contactformulier op deze website
  • De locatie moet in Zuidwolde of de nabije omgeving zijn
  • De vergoeding is 50-75 euro, maar meer mag natuurlijk altijd

Wil je een financieel steentje bijdragen?